• Harustie 1 C
  • Helsinki, Meri-Rastila
  • 2h+kk+s

Harustie 1 C

Helsinki, Meri-Rastila

2h+kk+s

149 000 € (3 679,01 € / m²)

40,5 m²

Tyyppi

Kerrostalo

Rakennusvuosi

1990

Seuraava julkinen esittely

-

Yhtiövastike

283,5 € / kk

Tontti

Vuokra

Putket remontoitu

-

Tätä asuntoa myy Sanni Leskinen, Kiinteistönvälittäjä, LKV.

Aurinkolahden Crape Oy

Sijainti
Esittely

Kodikas, saunallinen kaksio tilavalla eteläparvekkeella hissitalosta
Ylimmän kerroksen kaksiossa on viihdytty pitkään. Erinomaiset kulkuyhteydet asunnolta niin julkisilla kuin omalla autolla helpottavat arkea. Tässä kompaktissa kodissa on vaatehuone ja oma sauna. Isolta, lasitetulta parvekkeelta voit ihailla pihapiirin puita, lintuja ja oravia. Koti kaipaa jo pientä puuterointia pinnoilleen seuraavalta omistajalta.

As. Oy Harustie 1 on ihastuttava, 3- kerroksinen kerrostaloyhtiö suojaisalla sisäpihalla metroaseman kupeessa. Yhtiöllä asukkaiden käytössä mm. hyvin varusteltu kuntosali ja pesutupa sekä kerhohuone.

Yhteydenotot ja esittelypyynnöt: Sanni Leskinen, kiinteistönvälittäjä: 044 7399 803 tai

Perustiedot

Sijainti

Harustie 1 C

Postinumero

00980

Kerros

3/3

Pinta-ala:

40,5 m²

Muu ala:

0 m²

Kokonaispinta-ala:

40,5 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (yhtiö rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.

Pinta-alan peruste:

Pinta-ala on määritelty yhtiöjärjestyksen mukaan ja Pinta-ala on määritelty isännöitsijätodistuksen mukaan

Asunnon kunto:

Tyydyttävä

Listauksen tyyppi:

Kerrostalo

Rakennusvuosi:

1990

Huoneluku:

2

Vapautuminen:

Sopimuksen mukaan

Omistustyyppi:

Asunto

Hinta ja kulut

Velaton hinta:

149 000 €

Myyntihinta:

143 074,02 €

Velkaosuus:

5 925,98 €

Neliöhinta:

3 679,01 € / m²

Yhtiövastike:

283,5 € / kk
(Hoitovastike 283,5 € / kk)

Vesimaksu:

25 € / hlö

Tilat ja materiaalit

Keittiön varusteet:

Jääkaappipakastin, Astianpesukone, Liesituuletin, Liesi ja Uuni

Saunan kiuastyyppi:

Sähkö

Keittiön lattiamateriaali:

Parketti

Keittiön seinämateriaali:

Maali

Olohuoneen seinämateriaali:

Maali

Olohuoneen lattiamateriaali:

Parketti

Makuuhuoneen seinämateriaali:

Maali

Makuuhuoneen lattiamateriaali:

Muovimatto

Kylpyhuoneen seinämateriaali:

Kaakeli

Kylpyhuoneen lattiamateriaali:

Laatta

Kylpyhuoneen varusteet:

WC-istuin, Suihku, Peilikaappi, Pesuallas ja Pesukoneliitäntä

Sauna:

Kyllä

Liesi:

Keraaminen

Lisätiedot

Kaapeli-tv:

Kyllä

Kiinteistö ja taloyhtiö

Taloyhtiön nimi:

As. Oy Harustie 1

Isännöitsijän nimi:

Oskari Akselinmäki

Isännöitsijäntoimisto:

MTR-Isännöinti Oy

Isännöitsijän puhelin:

98 387 250

Kiinteistönhoidosta vastaa:

Huoltoyhtiö

Kiinteistönhoidon lisätiedot:

Helsingin Kiinteistöpalvelu Oy

Kaavatilanne:

Asemakaava

Lisätiedot kaavoituksesta:

Tällä alueella on vireillä asemakaavamuutos: Kaavahankkeen tavoitteena on tiivistää olemassa olevaa kaupunkirakennetta hyvien joukkoliikenneyhteyksien yhteydessä, korostaa alueen vahvuuksia ja mahdollistaa arjen palvelujen kehittyminen.

Tontin pinta-ala:

7 540 m²

Tontin omistus:

Vuokra

Tontin vuokra-aika päättyy:

1.1.2050

Maanvuokraaja:

Helsingin kaupunki

Maan vuosivuokra:

68 970 € / vuosi

Rakennusmateriaali:

Betoni

Lämmitysjärjestelmä:

Kaukolämpö

Ilmanvaihto:

Koneellinen poisto

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Lunastusoikeus yhtiöllä:

Ei

Lunastusoikeus osakkailla:

Ei

Energialuokka:

E2013

Liikenneyhteydet:

Bussipysäkki lähellä, Metroasema lähellä, Sujuvat yhteydet omalla autolla ja Hyvät pyörätiet

Piha-autopaikkoja:

48

Taloyhtiön autopaikat:

Tolpalliset piha-autopaikat vuokrattavissa 15€/kk ja tolpalliset autokatospaikat 30€/kk

Taloyhtiöllä on:

Kaapeli-tv, Kuivaushuone, Urheiluvälinevarasto, Pesutupa, Mankeli, Väestönsuoja ja Kuntosali ja kerhohuone

Hissi:

Kyllä

Asuntojen määrä:

79

Asbestikartoitus:

Ei

Tehdyt remontit

2021: Porrashuoneiden sähkölukkojen asennus. 2020: Salaojaurakan jälkeinen piha-alueiden viimeistely. Salaojat ja sadevesiviemärien uusiminen. 2019-2020: A,B,C,D ja E,F,G talojen ja sisäpihojen salaojien ja sadevesiviemäreiden korjaukset/uusiminen. 2019: D ja E- portaiden hissien kannatinköysien uusiminen. Kerhotilan remontti/ vesivahingon korjaus. Talojen väliset maan alla olevien käyttöveden ja lämmityksen lämpöelementtien uusiminen. A talon huippuimurin vaihto. Kerhohuoneen tuloilmalämmitin, moottorin uusiminen, säätimien ja anturien uusiminen. 2018: Katon läpivientien tarkastus. Viemärien huuhtelu ja hiekanerotuskaivojen tyhjennys. Kuntosalin pintaremontti. E, F, G sisäpihat ja A sekä B,C,D talojen salaojien ja sadevesiviemärien korjaussuunnittelu. A-talon viemärilinjan korjaus. 2017: Pyykinkuivaustelineen maalaus. E-talon päädyn salaojat urakan suunnittelu ja toteutus. Kameravalvonta pysäköintialueet. Aitojen maalausurakka. Syöksytorvien lintujenpesintäsuojat, julkisivun ilmanvaihtoventtiilien ja autokatoksen syöksytorvien uusiminen. 2016: Peruskuntoarvio PTS suunnitelma 10 vuodelle. 2015: Lukituksen uusiminen Abloy Sento. Pihan puuaitojen, jäteaseman sekä autotallin puuosien uusimis/korjausurakka. Ulkorakennusten kuntokartoitus. A-portaan viemärilinjan vuoto ja tästä johtuen huoneistojen A1 ja A3 vaurioiden korjaus. 2014: Kaikkien hissien vaihteistoöljyt uusittu ja nostokoneiston kunto tarkastettu. Ilmanvaihtokoneiden nuohous ja säätö. 2013-2014: Hissi B ja C kannatusköydet uusittu ja vetopyörä koneistettu. 2013: Hissi A akkuvarmennettu varavalo/hälytyslaitteiston uusiminen. Räystäskourujen puhdistus ja huoltomaalaus. 2012: Lumiesteiden asennus katoille. 2011: Lasten leikkialueen kunnostaminen. 2010: Lämmitysjärjestelmän peruskunnostus. 2009: Ikkuna- ja oviremontti. 2006: Autokatosten, roskahuoneen, ulkovaraston ja aitojen maalaus. 2005: Kylpyhuoneiden 63kpl korjaustyöt valmistuivat. A, B, C, D talojen julkisivusaumausten uusinta. Sisäänkäyntikatosten 5 kpl kallistuskorjaus ja maalaus, A, B, C, D, E, F, G talojen korvausilmaventtiilien tiiveys. Tuulikaappien maalaus, porrashuoneiden B, C, D, F, G alatasanteiden huoltomaalaus. Porrashuoneiden uudet tekstiilimatot. 2004: Kylpyhuoneet 63kpl korjaustyöt alkoivat. 2003:IV- hormien puhdistus, mittaus ja säätö. Tuulikaappien uudet matot. Elementtisaumojen korjaus E-talon pääty, F- talosta osa seinistä. F- talon edustan asfaltointityöt. Kylpyhuoneiden tarkastus ja suunnittelutyöt 63kpl. 2001: Puiset piha-aidat maalattu talkoovoimin. 1993: Pihan asfaltointi. 1991: HTV.

Tulevat remontit

Kevään yhtiökokouksessa päätettiin uusia yhtiön elementtisaumat. Valtuutettiin hallitus kilpailuttamaan urakka ja allekirjoittamaan urakkasopimus. Päätettiin tilata yhtiölle energiaselvitys maalämpöurakan potentiaalin selvittämistä varten. Valtuutettiin hallitus kilpailuttamaan selvitys ja tilaamaan työ. Päätettiin hallitukselle myönnettävästä valtuudesta nostaa enintään 92 000 euron pankkilaina enintään 5 vuoden poismaksuajalla. Päätettiin, että hallitukselle myönnetään valtuus määrittää energiaselvityksen sekä elementtisaumojen uusimisurakkaa varten nostetun pääomavastikkeen määrä töiden valmistuttua.

Kunnossapitotarveselvityksen mukaan: 2021-22: Huoneistojen ovien huolto/kunnostus. 2022: Porraskatosten kunnostus/ uusiminen E, F G. Ilmanvaihtokanavien nuohous ja säätö sekä korvausilmajärjestelmän uusintatarpeen selvitys. 2023-2023: Julkisivun ja parvekkeiden korjausten/ huoltotoimenpiteiden suunnittelu, toteutus 2024-2025. 2024-2025: Ikkunoiden ja parvekeovien huoltokorjaus tai uusinta. Vesikaton huolto/uusintatarpeen selvitys.