Asuntolaivoilla käydään kauppaa byrokratian hitaudesta huolimatta

”Asuntolaivat ovat upea mahdollisuus ennakkoluulottomalle taloudelle tai yritykselle asua taikka edustaa.”, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Tapola Crape LKV:sta ja lisää: ”Toivottavasti myös asiaan liittyvä sääntely ja käytännöt saadaan selkeäksi ja toimivaksi jo pian”.

Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus julkaisi vuoden 2013 toukokuussa asuntolaiva-asumista koskevan selvityksen, jossa todettiin laiva-asumisen edelleenkin olevan uusi asia Suomessa. Asian käytännön toteutusta ja asumismuodon yleistymistä hidastaa se, ettei selvää hallintomallia ole. Tällä hetkellä Crapen välityksessä on 3-kerroksinen ja 24 metriä pitkä teräsrunkoinen M/S Ettrick, joka on valmistunut vuonna 1970 alun perin Britannian Kuninkaallisen laivaston tukialukseksi Skotlantilaisella James Cook & Cookin telakalla. Laivastokäytön jälkeen alus on liikennöinyt mm. Gibraltarin ja Marokon vesillä. Suomeen alus tuli 2000-luvun alkupuolella, jolloin Ettrickin osti suomalainen merikapteeni perheineen.

M/S Ettrick ei ole ensimmäinen Crapen välittämä asuntolaivakohde. Viime vuonna Nikolai II löysi Crapen kautta uuden omistajan. ”Asuntolaivoilla käydään kauppaa ja asumismuodosta kiinnostuneita on, vaikka Helsingin kaavaan merkityn asuntolaivasataman valmistuminen tuntuu hitaalta. Uskon kuitenkin, että asia on ratkeamassa. Kunhan viranomaismenettelyt selkeytyvät, tulee asuntolaiva-asuminen yleistymään myös Helsingissä.”, Tapola toteaa. 

Lisätiedot:

Tuomas Tapola
toimitusjohtaja, LKV 040 565 5755
tuomas.tapola(at)crape.fi

Viimeisimmät uutiset: