Asuntomarkkinoilla hyvät neuvot ovat tarpeen.

Asunnon ostaminen on yksi elämäsi suurimmista hankinnoista, joten siihen kannattaa paneutua huolella. Helpoin ja turvallisin tapa on ostaa ainoastaan laillistetun kiinteistönvälitysliikkeen välittämiä kohteita. Asuntokauppoihin liittyy myös paljon lakiasioita, velvollisuuksia ja oikeuksia, joihin kannatta tutustua etukäteen. Crapen ammattitaitoinen välittäjä on luotettava ja puolueeton opas asuntomarkkinoilla.

Asunnon ostaja seikkailee viidakossa, jossa tulee selvitä termeistä, lakiasioista, rakennusmääräyksistä, kaavoituksesta, verotuksesta, lainoista, koroista, oikeuksista, velvollisuuksista, markkinatilanteesta, tulevaisuuden näkymistä, hinnoista, nykyisen asunnon myynnistä ja ties mistä. Lista on pitkä ja ostajalle lähes mahdoton hallita.

Kun myy omaa kotiaan toiselle kodiksi, kohtaa lähestulkoon aina tilanteita, joita on vaikea ratkoa puolueettomasti kaupan osapuolten kesken. Ongelmaksi muodostuvat erityisesti voimakkaat tunnesiteet sekä ostajan ja myyjän välinen luottamuspula. Meidän tunteita ja luottamusta ei tarvitse kyseenalaistaa, koska emme myy omia kotejamme, vaan olemme ostajan ja myyjän välissä ja tarvitsemme molempia osapuolia yhtä paljon.

Kun ostat meidän välittämän kohteen, ostat laillistetulta ammattilaiselta ja yritykseltä, joka on luotettava ja puolueeton myös lain tarkoittamassa merkityksessä ja täysin erilaisessa asemassa kuin yksityinen myyjä. Lisäksi saat yhdestä paikasta vastauksen kaikkiin kysymyksiisi sekä halutessasi vaihtoehtoja ja apua esimerkiksi remontointiin, sisustamiseen, muuttamiseen, pysäköintiin, uuden osakkaan rekisteröintiin ja muihin uuteen kotiin liittyviin arjen askareisiin.

Toivotamme onnea vasta asuntokauppojen jälkeen, siihen asti huolehdimme puolestasi kaikesta!

 

Crapen esittelyt.

Crapen esittelyissä käy vain tyytyväisiä asiakkaita ja homma toimii.

Kohde-esitteidemme tiedot ovat aina oikeellisia ja ajan tasalla. Niistä selviää kohteessa käytetyt materiaalit, varusteet ja kauppaan kuuluvat kalusteet, tehdyt ja tulevat remontit sekä kaikki muu ostajan kannalta olennainen tieto. Kaikki tämä siksi, että ostopäätöksesi on oikea ja turvallinen.

Esittelyissämme asunnon, taloyhtiön ja kiinteistön kaikki asiakirjat ovat aina nähtävillä ja välittäjämme osaavat selittää yksityiskohtaisesti ja yksinkertaisesti niiden monesti mutkikkaan sisällön sekä termit. Emme tyrkytä, vaan pyrimme löytämään jokaiselle asiakkaallemme hänen tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten sopivan kohteen. Välittäjämme tuntevat kohteen lisäksi myös lähiseudun, joten heiltä saa kattavan yleiskuvan myös talon ulkopuolella tapahtuvista asioista.

Ammattitaitoinen välittäjämme auttaa sinua arvioimaan muun muuassa tehtyjen ja mahdollisesti edessä olevien remonttien vaikutuksen asumismukavuuteen ja asunnon kustannuksiin. Ennen ostopäätöksen tekemistä selvitämme sinulle lisäksi kaikki tarjouksen laatimiseen, ostamiseen, omistamiseen ja hallitsemiseen liittyvät kulut ja menoerät, kuten vastikkeet, vesimaksut, sauna- ja autopaikkamaksut ja myytävien osakkeiden osuuden yhtiön lainoista, sopimussakot ja niin edelleen.

Laadimme aina lainpitävän ja ymmärrettävän kauppakirjan jokaista erityistapausta myöten sekä käymme läpi kaikki ostamiseen ja kauppaan liittyvät termit ja yksityiskohdat, kuten käsiraha, omistusoikeus, hallintaoikeus, siirtomerkintä, velaton kauppahinta, myyntihinta, ensiasunnon ostajan verovapaus, varainsiirtovero, kiinnitykset, rasitteet ja niin edelleen.

Laadimme puolestasi kaikki kauppaan tarvittavat sopimukset puolueettomasti ja siten, että ne ennaltaehkäisevät mahdolliset ongelmat ja riidat.

 

Päätä etukäteen suuret linjat.

1. Millainen kohde on sinulle oikea? Mieti ainakin huoneiden määrä, minimineliöt ja sijainti.

2. Mikä on realistinen hintakattosi? Asunnon hankkimiseen liittyy monta rahaan liittyvää kysymystä, kuten asuntolaina, vakuudet, veroseuraamukset ja asumis- sekä remonttikustannukset.

3. Millä aikataululla voit ostaa ja muuttaa? Mieti rasittaako muuttamista vuokrasopimus tai nykyisen asunnon myyminen ja tarvitsetko ratkaisuihin apuamme.

4. Tuleeko uuden asuntosi olla muuttovalmis vai oletko valmis remontoimaan? 

 

Hyödyllisiä linkkejä.

• Muuttoilmoitus

Maistraatti

Väestörekisterikeskus

Verottaja | varainsiirtovero

Verottaja | luovutusvoittovero

Ympäristöministeriö | asuminen

Kuluttajavirasto | asuminen

Helsingin kaupunki |asuminen

Espoon kaupunki |asuminen

Vantaan kaupunki |asuminen

Porvoon kaupunki |asuminen

• Sipoon kunta |asuminen

Kirkkonummen kunta |asuminen