Ensiasunnon ostajaa houkuttelevat monet edut.

Ensiasuntoon

Oman asunnon ostaminen on järkevää ja taloudellisesti kannattavaa. Omistusasunnossa asuminen on miellyttävämpää kuin vuokralla asuminen, koska voit itse päättää asuntosi kunnosta ja varusteista.

Omistusasunnossa ei tarvitse pelätä vuokrasuhteen loppumista, eikä yllättäviä muuttoja ja kaikki kunnostustyöt ja remontit jäävät sinun eduksi ja vaikuttavat asuntosi arvoon. Mikäli haluat lähteä jossain vaiheessa pidemmäksi aikaa esimerkiksi ulkomaille, voit vuokrata oman asuntosi ja maksaa vuokratuloilla laina- ja vastikekustannuksiasi.

Oman asunnon ostaminen on sijoitus. Kun maksat omaa asuntoasi, kasvatat varallisuuttasi ja maksat vuokranantajan sijaan itsellesi. Asuntojen hinnat heilahtelevat lyhyellä aikajänteellä tarkasteltaessa, mutta pitkässä juoksussa hinnat ovat aina nousseet, kuten yleinen hintatasokin.

Omassa asunnossa asuminen voi olla kuukausitasolla jopa edullisempaa kuin vuokran maksaminen, ja vaikka se olisi kalliimpaa, se on joka tapauksessa ns. pakkosäästämistä, etkä laita rahaa jonkun toisen taskuun.

Crape on oikea vaihtoehto ensiasunnon ostajalle. Meiltä kokematon ja nuori asunnon ostaja saa aina asianmukaista palvelua ilman turhaa jäykistelyä. Kerromme puolueettomasti ja rehellisesti kaiken tarvittavan tiedon turvallista ostopäätöstä varten. Näin säästyt monelta ikävältä yllätykseltä.

Meiltä voit reilusti kysyä asuntokaupan ja rahoituksen termeistä, lakipykälistä, omista velvoitteistasi, vastuistasi ja oikeuksistasi. Kukaan ei voi itsestään tietää vaikkapa hoitolainan mahdollisesta vaikutuksesta osakkeen eli asunnon omistajalle. Olemme tukenasi koko ostoprosessin ajan asuntoon tutustumisesta kauppakirjojen allekirjoittamiseen asti. Tuparit jätämme kuitenkin sinun vastuullesi!

Kerromme myös monista ensiasunnon ostajan eduista, kuten siitä, ettei sinun tarvitse maksaa varainsiirtoveroa ja voit vähentää asuntolainan koron verotuksessa.
 

Hyödyllisiä linkkejä.

Ympäristöministeriö | asuminen
Verottaja | ensiasunnon varainsiirtoverovapaus